Kruidkoek met rozijnen

Blogbanner Kruidkoek met rozijnen - recept
Een heerlijke kruidkoek, gebakken in de UltraPro Terrine
1 uur 40 minuten
Kruidkoek met rozijnen

Laat je zintuigen verwennen met de onweerstaanbare geur en smaak van huisgemaakte kruidkoek, bereid in de veelzijdige UltraPro Terrine van Tupperware. Deze traditionele lekkernij, gevuld met rozijnen en met warme kruiden, is een ware traktatie voor elke gelegenheid.

Met behulp van de UltraPro Terrine van Tupperware, een hoogwaardige bakvorm die zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en moeiteloze bakresultaten, bereid je moeiteloos een perfecte kruidkoek. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint met het verkennen van de wereld van zelfgebakken lekkernijen, dit recept biedt een eenvoudige en bevredigende manier om je bakvaardigheden te laten zien.

Gemaakt met liefde en hoogwaardige ingrediënten, is deze kruidkoek niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een bron van trots voor de thuisbakker. Dus haal je UltraPro Terrine tevoorschijn en laat je huis vullen met de heerlijke geur van versgebakken kruidkoek. Het is tijd om te genieten van het beste dat de bakwereld te bieden heeft!

Kruidkoek met rozijnen

Kruidkoek met rozijnen

Een heerlijke kruidkoek, gebakken in de UltraPro Terrine
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Afkoelen: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: kruidkoek

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el speculaaskruiden
  • 300 ml karnemelk te vervangen door melk naar keuze
  • 2 el stroop
  • 110 g rozijnen
  • 1/4 tl zout

Instructies

  • Plaats het ovenrooster net onder het midden van de oven, en verwarm de oven voor op 160 graden (bakplaat er uit).
  • Doe de ingrediënten in de maatkan van de DuoChef en meng alles goed door elkaar (maak tussendoor de randen een keer schoon met de Silicone Spatel).
    300 g bloem, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 zakje bakpoeder, 3 el speculaaskruiden, 300 ml karnemelk, 2 el stroop, 110 g rozijnen, 1/4 tl zout
  • Giet het beslag in de UltraPro Terrine en strijk glad met de Silicone Spatel.
  • Bak de kruidkoek 85 minuten in het midden van de oven. Als de bovenkant te donker wordt kun je indien nodig de laatste 10 minuten het deksel op de Terrine doen.
  • Laat na het bakken 10 minuten in de Terrine afkoelen.
  • Haal de kruidkoek daarna uit de Terrine en laat verder op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven