Cheesecake met abrikozen & passievruchtencoulis

Blogbanner Cheesecake met abrikozen & passievruchtencoulis - recept
Lekkere frisse cheesecake gemaakt met o.a. de Multiflex Princess, DuoChef en Spuitzak van Tupperware.
55 minuten
Cheesecake met abrikozen & passievruchtencoulis

Laat je smaakpapillen dansen op de verrukkelijke harmonie van romige cheesecake, verrijkt met de zoete smaken van abrikozen en de exotische toets van passievruchtencoulis. Deze heerlijk frisse creatie, mogelijk gemaakt met behulp van de veelzijdige Tupperware keukenhulpmiddelen zoals de Multiflex Princess, DuoChef en Spuitzak, zal je gasten versteld doen staan van je culinaire vaardigheden.

Met de innovatieve Tupperware-producten aan je zijde, wordt het bereiden van deze verrukkelijke cheesecake een plezierige en moeiteloze ervaring. De Multiflex Princess, met zijn flexibele vorm, zorgt voor een perfecte basis voor je cheesecake, terwijl de DuoChef en Spuitzak je helpen om de vulling en decoratie tot in de perfectie te bereiden.

Of je nu een ervaren patissier bent die op zoek is naar een nieuw uitdagend recept of een enthousiaste amateurkok die graag indruk maakt op zijn gasten, deze cheesecake is een gegarandeerd succes. Dus laat je creativiteit de vrije loop en laat de Multiflex Princess, DuoChef en Spuitzak van Tupperware je leiden naar een culinair meesterwerk dat je smaakpapillen zal verblinden en je gasten zal verbazen.

Cheesecake met abrikozen & passievruchtencoulis

Cheesecake met abrikozen & passievruchtencoulis

Lekkere frisse cheesecake gemaakt met o.a. de Multiflex Princess, DuoChef en Spuitzak van Tupperware.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Gang: Nagerecht
Trefwoord: taart
Porties: 6

Materialen

Ingrediënten

  • 500 gram verse kaas
  • 1 zanddeeg
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 40 gram maïzena
  • 1 limoen sap & rasp
  • 1 blik abrikozen
  • 50 ml poedersuiker
  • 2 passievruchten

Instructies

Cheesecake

  • Haal het rooster uit de oven.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bekleed de Multiflexvorm Princess met het zanddeeg en plaats de bakvorm op een koud ovenrooster
    1 zanddeeg
  • Scheidt de eierdooiers van het eiwit met een eischeider. Bewaar beide apart van elkaar.
    3 eieren
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en eierdooiers toe aan de Ultimate Mixing bowl 3,5 liter.
    150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren
  • Meng de de ingrediënten in de Ultimate Mixing bowl met de Silicone Spatel.
  • Voeg daarna de verse kaas en maïzena toe en meng tot een evenredig gemengd mengsel.
    500 gram verse kaas, 40 gram maïzena
  • Doe de eiwitten in de DuoChef en klop deze stijf.
    3 eieren
  • Voeg voorzichtig de geklopte eiwitten toe aan het mengsel in de Ultimate Mixing bowl tot een evenredig mengsel.
  • Rasp de limoen.
    1 limoen
  • Pers de geraspte limoen uit met de Citruspers met Rasp ergologics.
    1 limoen
  • Voeg de limoen rasp en sap toe aan het mengsel.
  • Schenk nu het mengsel over het zanddeeg in de Multiflexvorm Princess.
  • Zet het rooster in de oven en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Abrikozen & passievruchtencoulis

  • Gebruik de Blikopener om het blik te openen. Zo heb je geen scherpe randen aan het blik.
  • Doe de abrikozen in het Duovergiet en laat ze uitlekken.
    1 blik abrikozen
  • Snij de passievruchten in 2 helften met het Schilmes of Keukenmes.
    2 passievruchten
  • 4. Doe de abrikozen, poedersuiker en passievruchtenpulp in de SuperSonic Chopper large.
    1 blik abrikozen, 50 ml poedersuiker, 2 passievruchten
  • Mix deze ingrediënten met de SuperSonic Chopper large tot een egaal mengsel.

Laatste stap

  • Haal de cheesecake na 40 minuten uit de oven met de Silicone Ovenwanten.
  • Laat de taart afkoelen voor je hem uit de Multiflexvorm Princess ontvormt.

Serveren

  • Serveer de Cheesecake met de abrikozen & passievruchtencoulis.

Tip

  • Versier de cheesecake met slagroom (geklopt in de DuoChef) met behulp van de Spuitzak.

Notities

Wil je een vegan of glutenvrije variant? Vervang dan de verse kaas met een vegan alternatief en maak het zanddeeg met glutenvrije bloem.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven