Kwarkbrood met lemoncurd

Een heerlijk kwarkbrood, gebakken in de UltraPro Terrine
Kwarkbrood met lemoncurd en rozijnen

Laat je verleiden door de zachte, smeuïge textuur en de verfrissende smaak van kwarkbrood met lemoncurd. Dit heerlijke recept voor kwarkbrood, gebakken in de UltraPro Terrine van Tupperware, belooft een ware traktatie te zijn voor liefhebbers van zoete lekkernijen.

Met behulp van de UltraPro Terrine van Tupperware, een innovatieve bakvorm die zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en moeiteloze bakresultaten, kun je moeiteloos een perfect gebakken kwarkbrood bereiden. De combinatie van de romige kwark en de frisse lemoncurd zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring die je keer op keer wilt herhalen.

Of je nu een ervaren bakker bent die op zoek is naar een nieuw uitdagend recept of een enthousiaste amateurkok die graag nieuwe smaken ontdekt, dit kwarkbrood is een gegarandeerd succes. Dus haal je UltraPro Terrine tevoorschijn en laat je huis vullen met de heerlijke geur van versgebakken kwarkbrood. Het is tijd om te genieten van het beste dat de bakwereld te bieden heeft!

Kwarkbrood met lemoncurd en rozijnen

Kwarkbrood met lemoncurd

Een heerlijk kwarkbrood, gebakken in de UltraPro Terrine
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Trefwoord: brood

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 g kwark
  • 100 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 40 g suiker
  • 2 el olie vb. zonnebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 g zout
  • 150 g lemoncurd
  • Beetje vloeibare boter optioneel
  • Beetje suiker optioneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de maatkan van de DuoChef. Meng tot een geheel (maak tussendoor de randen een keer schoon met de Silicone Spatel).
    250 g bloem, 250 g kwark, 100 g rozijnen, 2 eieren, 40 g suiker, 2 el olie, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 5 g zout, 150 g lemoncurd
  • Doe het beslag in de UltraPro Terrine, plaats het deksel erop en laat 20 minuten rusten.
  • Plaats ondertussen het ovenrooster net onder het midden van de oven, en verwarm de oven voor op 180 graden (bakplaat er uit).
  • Bak het brood 55 minuten in het midden van de oven (doe de laatste 10 minuten het deksel op de Terrine zodat het brood niet te donker wordt.
  • Bestrijk meteen met vloeibare boter, en bestrooi met een beetje suiker.
    Beetje vloeibare boter, Beetje suiker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven