Olijfbrood: een heerlijke zelfgemaakte brood met Mediterraanse smaak

Blogbanner Olijfbrood - recept
Een lekker brood gebakken met de UltraPro Bakvorm.
1 uur 25 minuten
Olijfbrood

Laat je smaakpapillen verrassen door de mediterrane smaken van dit heerlijke olijfbrood, gevuld met de rijke aroma’s van zongedroogde tomaten en de hartige smaak van zwarte olijven. Dit recept biedt een unieke twist aan traditioneel brood en zal je gasten gegarandeerd doen watertanden.

Met behulp van eenvoudige ingrediënten en een paar handige Tupperware keukentools, bereid je moeiteloos een smakelijk olijfbrood dat perfect is voor bij de borrel, als bijgerecht bij een maaltijd of gewoon als tussendoortje. De toevoeging van zongedroogde tomaten en zwarte olijven geeft dit brood een extra dimensie van smaak en textuur die elke hap tot een genot maakt.

Of je nu een ervaren bakker bent die op zoek is naar een nieuw en spannend recept of een enthousiaste amateurkok die graag nieuwe smaken ontdekt, dit olijfbrood zal zeker in de smaak vallen. Dus haal je bakvorm tevoorschijn en laat je keuken vullen met de heerlijke geur van versgebakken brood. Het is tijd om te genieten van het beste dat de mediterrane keuken te bieden heeft!

Olijfbrood

Olijfbrood

Een lekker brood gebakken met de UltraPro Bakvorm.
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Gang: Brood
Keuken: Mediterraan
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 15 zongedroogde tomaten in olie uitgelekt
  • 15 zwarte olijven ontpit
  • 3 grote eieren
  • 250 gram bloem
  • 30 ml bakpoeder
  • 180 ml halfvolle melk
  • 120 ml olijfolie of olie gebruikt voor zongedroogde tomaten of gesmolten boter
  • zout & peper
  • 80 gram geraspte kaas
  • 80 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Bestrijk de UltraPro Bakvorm met gesmolten boter.
  • Bestrooi vervolgens met een beetje bloem.
  • Hak de knoflook, de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de TurboChef.
    2 teentjes knoflook, 15 zongedroogde tomaten in olie, 15 zwarte olijven
  • Scheid de eigelen van het eiwit met behulp van het koksmaatje en de Mix-n-Meet 2 liter
    3 grote eieren
  • Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder, de melk, het eigeel en de olijfolie toe in de Mix-n-meet 2 liter.
    250 gram bloem, 30 ml bakpoeder, 180 ml halfvolle melk, 120 ml olijfolie, 3 grote eieren
  • Roer met behulp van de Silicone Spatel tot een glad mengsel.
  • Voeg een snufje peper toe.
    zout & peper
  • Klop de eiwitten met een snufje zout op met behulp van de SpeedyChef.
    3 grote eieren, zout & peper
  • Voeg het vervolgens beetje bij beetje toe aan het mengsel in de Mix-n-meet 2 liter.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe (knoflook, olijven, zongedroogde tomaten en kazen).
    2 teentjes knoflook, 15 zongedroogde tomaten in olie, 80 gram geraspte kaas, 80 gram Parmezaanse kaas, 15 zwarte olijven
  • Meng het zorgvuldig door het mengsel heen.
  • Vul tot slot de UltraPro Bakvorm met de bereiding.
  • Zet de UltraPro op een koud rooster in de voorverwarmde oven.
  • Bak zonder deksel in de oven op 200 °C gedurende 45 minuten.
  • Laat 15 minuten rusten voor het Olijfbrood te ontvormen.

Notities

Dit recept komt uit de herfst/winter catalogus 2015/2016 van Tupperware.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Winkelwagen
Scroll naar boven

Wordt lid van de Tupperware fans community

Ontmoet andere Tupperware fans, stel vragen, deel je ervaringen, etc.

Protected by CleanTalk Anti-Spam