Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Naked Cake: aardbei - vanille
Opzoek naar een snelle Naked Cake? Binnen 2 uur is deze klaar.
Recept afdrukken
Pin recept
Beoordeel recept
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Opstijf tijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Gang:
Cake, Taart
Servings:
6
personen
Materialen
DuoChef
Silicone Spatel
MicroPro Ring
MicroPro Grill
Silicone Borstel
Strooier
Keukenmes
2
Silicone Ovenwant
Gebakschaal Twist
Taartschep
Paletmes
Ingrediënten
Génoise
3
eieren
eigeel en eiwit gescheiden
90
gram
bloem
90
gram
suiker
½
theelepel
bakpoeder
2 ml
olie
Topping
3
eetlepels
melk
45 ml
15
gram
suiker
1 eetlepel
400
gram
aardbeien
150
gram
koude mascarpone
230
gram
zeer koude volle room
35
gram
poedersuiker
Instructies
Klop de eiwitten stijf in de DuoChef op stand 1.
3 eieren
Voeg de suiker toe en klop tot een glad en stijf beslag.
90 gram suiker
Doe de voorgeklopte eidooiers erbij in de DuoChef en meng voorzichtig met de Silicone Spatel.
3 eieren
Strooi de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij en klop lichtjes op stand 2 om het mengsel luchtig te houden.
90 gram bloem,
½ theelepel bakpoeder
Plaats de MicroPro Ring in het midden van de MicroPro Grill.
Bestrijk de bodem en het deksel van de MicroPro Grill lichtjes met olie met behulp van de Silicone Spatel.
olie
Giet een derde van het beslag in de ring in de MicroPro Grill.
Strijk daarna glad met behulp van de Silicone Spatel.
Plaats het deksel van de MicroPro Grill in de laagste stand en zet in de magnetron.
Bak ongeveer 8 tot 9 minuten op 600 watt.
Verwijder de gebakken cake uit de MicroPro Grill.
Herhaal de voorgaande stappen 2 keer met het resterende beslag.
Verkort de kooktijd met 2 minuten.
Meng de melk en suiker.
3 eetlepels melk,
15 gram suiker
Bestrijk de afgekoelde cakes met dit mengsel met behulp van de Silicone Spatel.
Snij de schoongemaakte aardbeien in 2 of 4 stukken met het Keukenmes.
400 gram aardbeien
Bestrooi met de helft van de poedersuiker.
35 gram poedersuiker
Klop de room en de mascarpone stijf in een schone DuoChef op stand 1.
230 gram zeer koude volle room,
150 gram koude mascarpone
Voeg de bloemsuiker toe en klopt voorzichtig op stand 2.
35 gram poedersuiker
Werk de taart af door afwisselend cake, slagroom en aardbeien te gebruiken.
Gebruik het Paletmes voor het aanbrengen van de slagroom.
Zet als de Naked Cake klaar is voor minstens 1 uur in de koelkast.
Serveer gekoeld.
Tip
Versier met muntblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten
wat je ervan vond!