Doe het bakmeel, het zout en de geraspte Parmezaanse kaas in de Superkom 4.5 liter.
500 ml zelfrijzend bakmeel, 5 ml zout, 30 ml Parmezaanse kaas
Meng zorgvuldig met behulp van de Silicone Spatel en maak een kuiltje in het midden.
Giet de olie en het water in het kuiltje.
100 ml olie, 100 ml lauw water
Sluit het deksel en schud 5 tot 6 keer, zowel horizontaal als verticaal.
Open de kom en veeg het deeg met de Silicone Spatel samen en kneed tot een bol.
Indien nodig zeef er een beetje bloem over.
bloem om te zeven
Verdeel het deeg in 4 kleine bollen. (Deze hoeveelheid is genoeg om 4 Quick Bites te bereiden).
Snij de kip in blokjes.
100 gram kipfilet
Voeg de gesneden kip toe aan de TurboMax en hak fijn door meerdere keren te aan het trekmechanisme te trekken.
Voeg de knoflook toe en hak opnieuw.
1 teentje knoflook
Open de TurboMax en verwijder de lemmeten.
Voeg het currypoeder en de roomkaas toe.
10 ml currypoeder, 30 ml roomkaas
Roer deze ingrediënten door het mengsel in de TurboMax met behulp van de Silicone Spatel.
De vulling is nu gebruiksklaar.
Vul de Quick Bites met het deeg, zodat deze om de vulling heen gevouwen kan worden.
Vul nu de Quick bites met de vulling.
Leg de gevulde ravioli op de Multiflex Ovenblad dat op een koud rooster ligt.
Doe deze in de voorverwarmde oven en bak vervolgens gedurende 15 minuten op 200 °C (Th 6/7).
Tips
Dit gezouten deeg is een "last minute" deeg wat betekent dat je het deeg onmiddellijk kan uitrollen zonder rusttijd. Gebruik de Verstelbare Deegroller met koud water voor het uitrollen van het deeg. Dit zal de elasticiteit beperken.
Je kan ook de Mini Quick Bites of de Croissant Party gebruiken om dit recept te bereiden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!