Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cannelloni op Milanese wijze
Een heerlijk Milanees recept uit de oven
Recept afdrukken
Pin recept
Beoordeel recept
Voorbereidingstijd:
30
minuten
minuten
Bereidingstijd:
12
minuten
minuten
In de oven:
35
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
17
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Milanees
Servings:
6
personen
Materialen
MicroCook 1.5 liter
TurboChef
Roerlepel
UltraPro 3.3 liter
Mix Royal 1.5 ltier
AdaptaChef Hakmolen
SpeedyChef
Ingrediënten
Tomatensaus
500
gram
tomatenpuree
400
gram
tomatenblokjes
3
teentjes
knoflook
50
ml
olie
peper en zout
10
blaadjes
basilicum
Cannelloni vulling
500
gram
mager rundvlees
300
gram
varkensspek
125
gram
comté
400
gram
tomatenblokjes
5
ml
fijn zout
peper uit de molen
18
cannelloni om te vullen
300
gram
vloeibare volle room
75
gram
geraspte Parmezaanse kaas
250
gram
ricotta
Instructies
Voor de tomatensaus
Doe de tomatenpuree en de tomatenblokjes in de MicroCook 1.5 liter.
500 gram tomatenpuree,
400 gram tomatenblokjes
Voeg de gepelde en met de Turbochef gehakte knoflook, de olie, de peper en het zout toe.
3 teentjes knoflook,
50 ml olie,
peper en zout
Meng alles goed door elkaar.
Laat het mengsel 12 minuten garen op 600 watt in de magnetron.
Roer het halverwege de kooktijd om.
Voeg de met de TurboChef fijngehakte basilicum toe en meng alles door elkaar met de Roerlepel.
10 blaadjes basilicum
Giet de helft van deze saus in de UltraPro 3.3 liter.
Verwarm de oven voor op 210℃ of stand 7 zonder rooster.
Voor de vulling
Snij het rundvlees, het varkensvlees en de comté in stukjes.
500 gram mager rundvlees,
300 gram varkensspek,
125 gram comté
Meng alles met de tomatenblokjes, de peper en het zout in de Mix Royal 1.5 liter.
400 gram tomatenblokjes,
5 ml fijn zout,
peper uit de molen
Hak de mengeling uit de Mix Royal in de AdaptaChef Hakmolen met het grove rooster en de opvultuit.
Vul hiermee de cannelloni en leg ze op de tomatensaus in de UltraPro.
18 cannelloni om te vullen
Doe de ricotta en vloeibare room in de SpeedyChef, en breng dit mengsel op de smaak met peper en zout.
peper en zout,
300 gram vloeibare volle room,
250 gram ricotta
Klop alles mooi op tot een gladde massa.
Giet de rest van de tomatensaus en de bereiding in de SpeedyChef over de cannelloni.
Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas.
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Doe het deksel op de UltraPro en laat het gerecht 20 minuten garen in de oven.
Verwijder het deksel en laat nog eens 15 minuten garen.
Dien warm op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten
wat je ervan vond!