Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkroketten
Zelfgemaakte snack
Recept afdrukken
Pin recept
Beoordeel recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken:
Hollandse
Servings:
18
kroketten
Materialen
Universele Dunschiller
MicroCook Rond 2,25 liter
Aardappelstamper
Silicone Spatel
Verspers
Airfryer
Ingrediënten
1
kg
pureeaardappelen
100
ml
water
50
g
geraspte parmezaan
1
eidooier
25
ml
bloem
zout en peper
Om te paneren
1
ei
100
ml
paneermeel
Instructies
Doe de geschilde (Universele Dunschiller), gespoelde en in middelgrote stukken gesneden aardappelen in de MicroCook Rond 2,25 l.
Voeg het water toe, sluit met het deksel en kook 20 tot 22 min op 600 watt in de magnetron.
Meng halverwege de kooktijd.
Laat 5 min rusten na het koken.
Laat uitlekken en gebruik de Pureerstaaf / Aardappelstamper om de aardappelen te pletten tot puree.
Kook de puree nogmaals 3 min op 360 watt in de MicroCook zonder deksel.
Meng halverwege de kooktijd.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng met de Silicone Spatel.
Bevestig de inzet met 3 rondjes op de Verspers en het geheel op de plaat.
Blokkeer de inzet met de spatel.
Vul de toren met de bereiding.
Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer.
Verwijder de spatel en duw de bereiding door de pers op de plaat.
Snij in gelijke kroketten met behulp van de spatel en de aanduidingen op de plaat.
Gebruik de spatel om iedere kroket van de plaat te halen.
Rol de kroketten eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
Bewaar in de koelkast tot het moment van bakken.
Bak de kroketten in een pan met een beetje olie of in een friteuse 5 minuten.
Voedingswaarde
Sodium:
0.3
mg
|
Calcium:
0.2
mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten
wat je ervan vond!