Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kwarkbrood met lemoncurd
Een heerlijk kwarkbrood, gebakken in de UltraPro Terrine
Recept afdrukken
Pin recept
Beoordeel recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Trefwoord:
brood
Materialen
DuoChef
UltraPro Terrine 1,8 l
Silicone Spatel
Silicone Ovenwanten
Ingrediƫnten
250
g
bloem
250
g
kwark
100
g
rozijnen
2
eieren
40
g
suiker
2
el
olie
vb. zonnebloem
1
zakje
bakpoeder
1
zakje
vanillesuiker
5
g
zout
150
g
lemoncurd
Beetje vloeibare boter
optioneel
Beetje suiker
optioneel
Instructies
Doe alle ingrediƫnten in de maatkan van de DuoChef. Meng tot een geheel (maak tussendoor de randen een keer schoon met de Silicone Spatel).
250 g bloem,
250 g kwark,
100 g rozijnen,
2 eieren,
40 g suiker,
2 el olie,
1 zakje bakpoeder,
1 zakje vanillesuiker,
5 g zout,
150 g lemoncurd
Doe het beslag in de UltraPro Terrine, plaats het deksel erop en laat 20 minuten rusten.
Plaats ondertussen het ovenrooster net onder het midden van de oven, en verwarm de oven voor op 180 graden (bakplaat er uit).
Bak het brood 55 minuten in het midden van de oven (doe de laatste 10 minuten het deksel op de Terrine zodat het brood niet te donker wordt.
Bestrijk meteen met vloeibare boter, en bestrooi met een beetje suiker.
Beetje vloeibare boter,
Beetje suiker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten
wat je ervan vond!