Doe de 7 g gist in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l en bedek met 250 ml water. Klop op met de soepele klopper en laat 10 staan of tot het schuimt.
7 g gist, 250 ml water
Voeg de 500 g bloem toe en kneed alles goed door elkaar, Voeg 1/2 tl zout, snufje suiker en 2 el olijfolie toe. Kneed 5 minuten en sluit de kom af.
500 g bloem, 1/2 tl zout, snufje suiker, 2 el olijfolie
Zet 30 minuten aan de kant, zodat het deeg kan rijzen.
Sla het deeg los en kneed tot een glad deeg. Sluit de kom en zet 30 minuten tot 1 uur opzij.
Kneed het deeg 5 minuten
Om 2 bodems te maken, rol het pizzadeeg met behulp van de Deegrol met Koekjesvormen op een licht met bloem bestrooid Deegblad Antislip uit tot een cirkel van ½ cm dik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vond!