Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hoops shaker
Chocolade donuts.
Recept afdrukken
Pin recept
Beoordeel recept
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Gang:
Donuts
Servings:
12
donuts
Materialen
Shaker 600 ml
2 Multiflex Rings
MicroCook Schenkkan 1 liter
Silicone Spatel
Ingrediënten
100
ml
melk
2
eieren
30
ml
olie
130
gram
bloem
5
ml
bakpoeder
1
snufje
natriumbicarbonaat
60
ml
suiker
+/- 60 g
10
ml
vanillesuiker
Chocolade glazuur
50
gram
pure chocolade
of wit
20
gram
boter
40
gram
poedersuiker
1
eetlepel
water
Instructies
Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
Doe de ingrediënten in de Shaker 600 ml, in de volgorde van de ingrediëntenlijst.
100 ml melk,
2 eieren,
30 ml olie,
130 gram bloem,
5 ml bakpoeder,
1 snufje natriumbicarbonaat,
60 ml suiker,
10 ml vanillesuiker
Sluit af en schud goed tot een homogene massa ontstaat.
Verdeel de bereiding over 2 MultiFlex Rings.
Zet de vorm op het koude ovenrooster en bak de ringen ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
Laat de ringen 10 min afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Besmeer de donuts met chocoladeglazuur, sinaasappel- of citroenglazuur of met wat confituur, honing, coulis van rode vruchten …
50 gram pure chocolade,
20 gram boter,
40 gram poedersuiker,
1 eetlepel water
Bestrooi eventueel met verschillende toppings (hagelslag, sterren, suikerbolletjes ...)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten
wat je ervan vond!